Standardy wykończenia obiektu gastronomicznego

Standardy wykończenia obiektu gastronomicznego
01 Sie
5:24

Nie ma wątpliwości co do tego, że w każdym lokalu gastronomicznym bardzo ważna jest odpowiednia ilość pomieszczeń oraz właściwie wydzielonych miejsc i stanowisk. Nie możemy tu jednak także zapominać i o właściwym wyposażeniu gastronomicznym, choć odnieść się tutaj trzeba nie tylko do samego sprzętu, który się tam znajduje, ale także i wystroju wnętrz. Postanowiliśmy przyjrzeć się tej kwestii nieco bliżej. O czym w związku z tym należy pamiętać, wyposażając swój lokal? Na czym powinniśmy skupić największą uwagę?

Ściany i posadzki

Z całą pewnością w wyposażeniu gastronomicznym bardzo ważne są posadzki, które znajdą się w takiej restauracji. Najważniejsze jest tutaj to, aby były one trwałe i lekko zmywalne. Poza tym warto postawić na powierzchnie antypoślizgowe, a także takie, które dodatkowo są nienasiąkliwe, niepylące i trudno ścieralne.

Oświetlenie

W restauracjach i innych tego typu lokalach nie można zapomnieć także i o oświetleniu. W miejscach, gdzie będą przebywać klienci, najważniejsze jest oczywiście oświetlenie naturalne. Nie można jednak zapominać także i o oświetleniu dodatkowym, a więc wszelkiego rodzaju lampach. Nie da się ukryć, że na wyposażenie gastronomiczne i ogólny odbiór takiego lokalu przez klienta mają one znakomity wpływ. Szczególnie warto zainteresować się oświetleniem dekoracyjnym. Dzięki niemu możemy bowiem w wielkim stopniu poprawić wygląd swojej restauracji. Gra świateł może dać bowiem efekt bardzo pozytywny.

« »

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *